Byt mobil varje år

Nu blir det möjligt för mobilanvändare att byta ut sina mobiler en gång om året. Förr har det kostat extra att byta innan abonnemanget gått ut men nu ska det alltså bli flexiblare att byta ut sin gamla lur mot en sprillans ny.

2395898-iphone

Mobilen har blivit lite utav en förbrukningsvara, det har vi skrivit om förr. Det är nämligen så att det ständigt kommer nya modeller och många vill vara först med att ha dem och testa de nya funktionerna, vilket leder till att man nästan måste uppgradera telefonen varje år. Det har tidigare varit lite knepigt att göra det eftersom att man haft ett abonnemang bundet till telefonen och det har varit dyrt att bryta bindningstiden för tidigt för att skaffa den nyaste mobilen. Nu är dock det problemet löst och nu kan man verkligen byta till en ny mobiltelefon varje år.

Telenor är först ut

Det är telefonoperatören Telenor som är först ut med att erbjuda sina kunder en kortare bindningstid vilket gör att de kan byta sina mobiler redan efter ett år. Istället för att abonnemanget är kopplat till mobilen rullar det nu bara på även när man byter mobil och byta mobil kan man göra när halva värdet av mobilen är betalt. Då kan man gå in till en Telenorbutik med sin gamla telefon och hämta ut en ny. Den gamla mobiltelefonen säljs sedan vidare på andrahandsmarknaden. Liknande lösningar finns i USA och det är därifrån man har hämtat inspirationen, skriver svd.se. Varför man väljer att ha den här lösningen är helt enkelt för att få nöjdare kunder. 6 av 10 personer skulle nämligen passa på att byta telefon varje år om de kunde göra det utan kostnad, visar undersökningar som telefonföretaget har gjort.