För hög musik i lurarna

Det tillbehör till mobilen som de flesta har och använder är hörlurarna. Var man än vänder sig lär man stöta på någon som går runt med lurar i öronen. Men man måste alltid vara försiktigt med ljudnivån, annars riskerar man hörselskador.

36742-girl-listen-music (2)

Enligt Världshälsoorganisationen riskerar runt 1,1 miljarder unga människor hörselskador på grund av att de lyssnar på hög musik mer än en timme per dag i hörlurar. Efter att man fått reda på att det är så pass många som ligger i riskzonen går man nu ut och rekommenderar att man sänker volymen i hörlurarna. Lyssnar man exempelvis till musik på 95 decibel under en halvtimmes tunnelbaneresa får man garanterat hörselskador som inte kommer att kunna återställas inom några år. Läs mer.

Nya lurar med bra ljudkvalitet

Att lyssna på musik eller annat ljud i hörlurar är en självklarhet för de flesta, men det gäller alltså att göra det på en lägre volym. Ett knep för att kunna sänka ljudnivån lite är att köpa ett par helt nya och bra hörlurar som levererar en bra kvalitet på ljudet. Ännu bättre är det om man har ett par sladdlösa bluetooth hörlurar som är lättare att lyssna med. Köper man hörlurarna på nätet kan man dessutom få dem till ett billigare pris. Det finns nämligen riktigt dyra lurar ute på marknaden som kanske inte alltid är värda sitt dyra pris, skriver Svenska Dagbladet.

Rengör hörlurarna

Ytterligare något man kan göra för att förbättra ljudet i hörlurarna är att rengöra dem. Den som använt sina hörlurar ett tag går nämligen runt med en riktig smutshärd där olja, svett, smink och annat skräp hamnar. Men det går självklart att rengöra dem och det kan man göra med alkohol. Man bör undvika vatten eftersom det kan förstöra elektroniken, tipsar Expressen. Har hörlurarna löstagbara kuddar kan man lägga dem i ättika eller blekmedel i fem minuter.