Nya coola lurar på marknaden

Det kommer ständigt hörlurar med olika features som fångar användarnas intresse. Senast var Airpods som helt saknar sladdar. Nu kommer hörlurar som du kan röststyra.

hörlurarDet har skrivits om hörlurar och musik tidigare i bloggen. Det är bland annat inte bra att ha alldeles för hög ljudvolym i lurarna, det kan skada hörseln och ge öronsjukdomar som Tinnitus. Men bra musik är bra musik och det kan vara svårt att låta bli att höja lite extra när ens favoritlåt spelas upp. Då gäller det också att ha lurar med riktigt bra ljud som man trivs med. Vad finns det för nytt på den här fronten egentligen?

Marknadsledande på trådlösa hörlurar

Apple är smarta. De valde i fjol att lansera en iPhone som inte har ett hörlursuttag och tanken är att man i stället har trådlösa Airpods. Smidiga om än inte så snygga. Eftersom denna typ av hörlur i princip inte fanns på marknaden har Apple fullständigt dominerat hela marknaden när det kommer till försäljningen av detta. Detta trots begränsad tillgång. Nu är alltså IT-jätten Apple marknadsledande av dessa så kallade true wireless-hörlurar.

Airpodsen tar över marknaden

Försäljningen av Airpods har gått som en raket mot månen. I USA har totalt 900 000 par sålts sedan årsskiftet och konkurrenter som Bragi, Samsung, Jabra och Motorola rår inte på Apple försäljningsmässigt.

Det verkar nästan ha blivit ett slags kulturfenomen och enligt vd:n för Apple, Tim Cook, har företaget haft problem med att hinna med att möta efterfrågan. Det gäller att få upp tillverkningstakten. Dessutom Airpods billigare än sina konkurrenter, okaraktäristiskt för just Apple som brukar prissätta högre än många andra företag i branschen.

Andra lurar som inte sitter i öronen men däremot över öronen är de nya Google Assistant-kompatibla hörlurarna från det kända märket Bose. Det är lurar med en inbyggd knapp som aktiverar röstassistenten på Google, något som gör att användaren kan spela musik och lyssna på allhanda nyheter samtidigt som hen kan be Assistan utföra olika uppdrag med rösten. Lurarna kommer få namnet QuietComfort 35 | | och till en start kommer dessa endast lanseras i USA; Australien, Tyskland, Frankrike och Storbritannien. Mer om detta här. Lurarna är:

  • Brusreducerande
  • Sköna
  • Smarta med Googles röstassistent