Skydda din Iphone

Mobiltelefonen är för många en utav de värdefullaste ägodelarna man har. Därför är det viktigt att skydda den från en mängd olika saker. Den kan bland annat krascha, tappas och bli snodd.

För ett par dagar sedan rapporterades det i medierna om ett sms som fick Iphones att braka ihop. Det räckte med att skicka ett sms med en specifik serie av kinesiska, marathiska och arabiska tecken för att mobilskärmen skulle bli svart och telefonen skulle startas om. I vissa fall var det så illa att meddelandefunktionen helt och hållet slutade att fungera. Det enda man kunde göra för att skydda sig från den här sms-attacken var att tills vidare slå av sms-notiserna i hopp om att Apples utvecklare hittade en lösning på problemet. Varför detta problem uppstod tros ha berott på att Iphones meddelande-funktion är väldigt instabil och inte kan hantera icke-latinska bokstäver på ett bra sätt.

Skydda med fint skal

Det här problemet fanns det alltså inget vettigt sätt att skydda sig mot, men turligt nog finns en rad saker som man kan göra med sin Iphone för att skydda den på olika sätt. Det största hotet som de flesta har mot sina mobiler är förmodligen att de går sönder när användaren tappar dem i marken. Detta kan man undvika genom att köpa ett bra skal eller fodral som skyddar telefonen. Sådana här mobiltillbehör kan man hitta hos mängder av elektronikkedjor men även på nätet. En återförsäljare online som har i princip alla tillbehör man kan tänka sig till Iphone är Phonelife och letar man efter tillbehör till Iphone 6 kan man klicka in på http://www.phonelife.se/iphone-6-1. Phonelifes skal och fodral har riktigt bra priser men vill man lägga lite mer pengar på att skydda sin Iphone snyggt, finns självklart möjligheten. För ett tag sedan såldes till exempel ett Iphone-skal för 1 miljon kronor. Skalet var gjort i guld och hade även 600 stycken ingraverade diamanter. Läs mer.

När tjuven är framme 10226445-iphone-6-in-the-box

Ytterligare något som kan drabba Iphone-användare, som även det handlar om en yttre faktor, är att mobilen blir stulen. Att sno Iphones har blivit så vanligt att man i USA har kommit på ett eget namn för detta – nämligen ”Apple picking”. För att öka säkerheten för sina produkter kommer Apple nu att införa en ”dödsspärr” i nästa version av operativsystemet som gör att deras telefoner blir näst intill oanvändbara när de snos. Redan nu går det dock att ladda ner en app som kan spåra telefonen och som kan radera all personlig information som finns lagrad i mobilen, tipsar dn.se. Det finns ett antal andra saker man kan göra för att förhindra att någon snor telefonen eller underlätta för sig själv om den blir snodd:

  • Få reda på mobilens IMEI-nummer genom att slå #6#. Sparar du numret kan det uppges till polisen som då kan spåra mobilen ifall den blir snodd.
  • Använd dig av ICloud i mobilen. På detta sätt lagras all Apple-data på nätet och den personliga informationen går inte förlorad om mobilen skulle bli snodd.
  • Lägg aldrig mobiltelefonen på bordet om du är på en restaurang till exempel. Det är superlätt för tjuven att lägga något över telefonen och sno den utan att du märker minsta lilla.