Starta webbshop – vad behövs?

Om det är någon bransch som är riktigt het just nu så är det e-handelsbranschen. Men till skillnad från vad många tror så är det inte superenkelt att faktiskt starta upp en framgångsrik webbshop, utan det krävs arbete såväl på webben som i kulisserna – därför kan det vara bra att ta till sig en hel del tips från proffsen.

Kundvagn tangentbordAtt starta ett eget internetföretag är mångas dröm, och många som vågat satsa på sin dröm har fått den att gå i uppfyllelse, men det är långt ifrån alla som faktiskt kan bli framgångsrika inom internet- och webbshopsbranschen. Så om man själv vill starta en webbshop så finns en hel del saker som man ska tänka på. Till exempel tipsar grundaren för en av landets mest framgångsrika webbshopar om nyckel till framgång i tidningen Privata Affärer där han bland annat understryker vikten av logisk och lagerhållning. Bland annat säger han att de ledande handlarna idag faktiskt även är ledande inom logistik och satsar på att hålla inköpskostnaderna nere. Men något som man också ska komma ihåg är alla saker som hör lagret till såsom system med streckkodsläsare för att hålla ordentlig koll och kunna hantera såväl inköp och bokföring. Hos logistikhandlaren Applog hittar du allt som behövs inom detta område och dem hittar du här: http://www.applog.se/streckkodslasare-scanner.html.

Vad krävs för uppstart av webbshop?

En entreprenör som lyckats med sitt bolag är Cecilia Kores som säljer smycken såväl till butiker som i en egen webbshop och hon menar att något som många andra anser vitalt vid en företagsstart inte alls är nödvändigt. Och det är ett startkapital. Själv startade hon nämligen sitt bolag på ett hotellrum i Indien utan en krona i plånboken utan tog först beställningar och finansierade smyckena med de pengar som hon sålt för – idag omsätter hon 50 gånger insatsen, skriver tidningen Veckans Affärer. Men man ska dock komma ihåg att det alltid är bra att ha någon form av finansiellt stöd vid starten, oavsett om det kommer från egen ficka, en investerare eller från uppstartsbidrag med mera – då har man råd att göra misstag, och misstag är vad man lär sig av. Men man ska även veta att det finns sätt att undvika misstag, till exempel tipsar Aftonbladet om hur man faktiskt kan ta lärdom av andra inom sin bransch för att ta reda på knepen, så det kan ju alltid vara något att lägga på minnet.