Strul med växel

Även om vi kommit långt med telefoni och nät kan det ibland strula. Vi läser ofta om företag och myndigheter som har problem med växeln.

I NT kan man läsa att Region Östergötland hade problem med växeln för ett par dagar sedan. De som ringde sjukvården kopplades fram men därefter blev det tyst i luren och detta gällde oavsett om samtalen kom från fast telefon eller mobil. Det var även så att telefonisten inte kunde höra den inringande i de flesta samtalen. Varför problemet uppstod var på grund av att Telias nät låg nere efter att man arbetat med nätet under natten och man inte hade åtgärdad felet på morgonen. Telia lyckades dock fixa nätet så att det gick att ringa senare samma eftermiddag, skriver Sveriges Radio.

Viktigt med bra växel

Stora företag, myndigheter och organisationer kan ibland få sådana här problem med sina växlar och detta ställer självklart till problem eftersom kunder och andra inte kan komma i kontakt med företaget i fråga. Just för att det är så viktigt att man ska kunna komma fram genom växeln, lägger de flesta företag mycket krut på att hitta en leverantör som levererar växlar av allra högsta kvalitet. Och det finns ett antal leverantörer runt om i landet som kan erbjuda riktigt bra telefonväxlar för företag. Ett utav dem är Cellip och en utav deras växellösningar kan man läsa om på https://www.cellip.com/sip-trunk.

Satsar på mobil växel

På grund av att det fasta nätet ibland kan strula är det många företag som satsar på en mobil växellösning. Då är det möjligt för vem som helst på företaget att svara i telefon om den har tillgång till en mobil kopplad till nätet. Detta kanske inte fungerar för alla företag, speciellt inte stora, men i lite mindre företag kan det vara en bra lösning.